Για επικοινωνιακούς ελιγμούς και μεθόδευση ενός «σκηνικού εμπαιγμού και πίεσης» κατηγορούν τη κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατηγορώντας την ότι «λύση για αυτήν είναι η συναίνεση των εργαζομένων στη συγκάλυψη ενός πολιτικού λάθους και στη διαρκή εκτροπή από τη νομιμότητα».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους «οι επικοινωνιακοί ρόλοι εναλλάσσονται με «δεξιοτεχνία» από τους κυβερνώντες. Από τον «σκληρό» Στουρνάρα που περιόριζε τις «γενναιόδωρες» αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, περάσαμε στον «συναινετικό» Παντελή Καψή, που δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν πως «το άρθρο για τις αποζημιώσεις γίνεται τώρα «το καρότο και το μαστίγιο» για το μόνο που τελικά φαίνεται να ενδιαφέρει την κυβέρνηση: Ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και της ενημέρωσης».

Παράλληλα, σημειώνουν πως «το μαύρο και οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν ήταν μόνο παράνομες και αυθαίρετες πράξεις, αλλά κυρίως εκδικητικές», επαναλαμβάνοντας πως οι εργαζόμενοι «επειδή θέλουν να βρεθεί λύση που δεν αποσκοπεί στην «εξόντωσή» τους, συνεχίζουν να καλούν σε πραγματικό διάλογο επί πραγματικών προτάσεων».

Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων για να καθορίσουν τη στάση τους.

Facebook Comments