Mία δήλωση που εμμέσως επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί το… πειραματόζωο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρώπη, έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Νιώθουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, και αν τα καταφέρετε, θα τα έχουμε καταφέρει μαζί τόνισε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σοϊμπλε στην ομιλία τους σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο Χίλτον.

Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το αναπτυξιακό ταμείο στην Ελλάδα, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για ανάπτυξη επενδυτικού ταμείου που θα ενισχύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν μόνες τους την ανάπτυξη, μπορούν μέσω της δημόσιας διοίκησης, είπε επίσης ο κ. Σόϊμπλε, ενώ τόνισε ότι το υψηλό κόστος δανεισμού δυσκολεύει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επενδυτική τους προσπάθεια.

 

“Είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ακόμη ανεξάντλητο δυναμικό” είπε ο γερμανός υπ. Οικονομικών και προσέθεσε: Η βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτάται από τις επιχειρήσεις, που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης χρειαζόμαστε καινοτόμες επιχειρήσεις. Πριν από 10 χρόνια, εμείς οι Γερμανοί είμασταν οι ασθενείς της Ευρώπης

Facebook Comments