Με επιστολή του προς τους Financial Times, ο Τσέχος επενδυτής Γίρι Σμετς απορρίπτει παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας περί απαιτήσεων της Emma Delta σχετικά με μελλοντικές συμβατικές υποχρεώσεις του ΟΠΑΠ που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία πώλησης του 33% του οργανισμού.

Ο κ. Σμετς αναφέρει πως η διεθνής κοινοπραξία της οποίας ηγείται κατέθεσε προσφορά ύψους 652 εκατομμυρίων ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ, προσφορά που έγινε δεκτή στις αρχές Μαΐου από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της Κέριν Χόουπ (σσ. ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα) η Emma Delta δε θέλει να ακυρώσει στοιχεία της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκχώρησης του κρατικού λαχείου ή με κανέναν τρόπο να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικοποίηση. Η Emma Delta συνάντησε το ΤΑΙΠΕΔ την προηγουμένη του δημοσιεύματος ώστε να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της σε μία ταχεία ολοκλήρωση».

Ο Τσέχος επενδυτής καταλήγει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, ανεξάρτητα από το αν ο ΟΠΑΠ θα επιλέξει νέους παρόχους και προσθέτει ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη για δουλειά.

Facebook Comments