Νέα ανοδική κίνηση για τις αγορές καθώς η ρευστότητα των κεντρικών τραπεζών είναι αρκετή για να μην επιτρέψει στους δείκτες να κινηθούν πτωτικά. Το θετικό κλίμα που διατηρείται στις αγορές, εξακολουθεί να ωθεί τα κεφάλαια προς επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου.

Είναι γεγονός ότι ακόμα και τα Junk bonds συνεχίζουν να κινούνται συνεχώς ανοδικά, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει ο φόβος ότι κάτι άσχημο θα συμβεί στην οικονομία και τις αγορές. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι επόμενες οκτώ εβδομάδες μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές, δεν αναμένεται να προσφέρουν ευκαιρίες από τη short πλευρά των αγορών, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να κρατήσουν την αγορά. Το εύρος διακύμανσης αναμένεται ότι θα διατηρηθεί με το πιθανότερο σενάριο να είναι να δούμε μια ανοδική έκπληξη, παρά ένα σημαντικό χαμηλότερο κλείσιμο. Στις διεθνείς αγορές, το θέμα της Deutsche Bank και οι επιπτώσεις του, συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο. Όμως, είναι παραπάνω από ξεκάθαρο, ότι το σύστημα είναι συντονισμένο και δεν επιτρέπει καμία εκτροπή και για κανένα λόγο.

  • Το αμερικανικό ΑΕΠ αποτελεί τη σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.
  • Ομιλίες από τον Kuroda της BoJ και τη Yellen, αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αγορές Forex.
  • Ισχυρή άνοδος για το Nikkei και κλείσιμο πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών.
  • JPY και GBP, αποτελούν τα νομίσματα με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν εξαιρετικά ακραίες μακροπρόθεσμες ενδείξεις.

Ανάλυση αγοράς

USDJPY – Άνοιγμα: 100,41 Υψηλό: 100,81 Χαμηλό: 100,25 Κλείσιμο: 100,67

29 09 16 usdjpy

Η ισοτιμία δείχνει ιδιαίτερη αντοχή στην περιοχή των 100 γεν, η οποία αποτελεί μια πολύ ισχυρή στήριξη καθώς έχει δοκιμαστεί τουλάχιστον πέντε φορές. Εδώ και ένα μήνα, στελέχη της ιαπωνικής κυβέρνησης αλλά και της BoJ, προσπαθούν να αποθαρρύνουν τους αγοραστές μέσω λεκτικών παρεμβάσεων και αυτό για την ώρα έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό αφού δεν έχει επιτρέψει την πτώση της ισοτιμίας κάτω από τα προηγούμενα χαμηλά της.

Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. στηρίζουν μια έντονη ανοδική αντίδραση, η οποία έχει ως πρώτο στόχο τα 104,10. Οι επενδυτές θα μπορούσαν να είναι αρκετά τυχεροί αν υπήρχε κάποια προσπάθεια παρέμβασης από τη BoJ, κυρίως μέσα από την ανακοίνωση νέων ενεργειών νομισματικής πολιτικής. Ωστόσο, αυτό που είναι και το πλέον κρίσιμο, είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα στην αγορά των futures και οι ενδείξεις που έχουμε δείχνουν ότι η ισοτιμία έχει σε μεγάλο βαθμό βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα αυτού του πτωτικού κύκλου.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

101,10             101,80
100,65             102,20
100,40             102,65
100,15             103,00

Facebook Comments