Σε «τρεις κουβάδες» έχει χωρίσει την κυβερνητική πολιτική ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο commonality.gr.

«Ο ένας είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα, γιατί θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα γρήγορα. Ο δεύτερος είναι αυτά που είναι υπό διαπραγμάτευση -που είναι και οι εργασιακές σχέσεις- τους επόμενους μήνες και ο τρίτος κουβάς είναι αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο υπουργός Οικονομικών, άτυπος επικεφαλής των «53» τις θέσεις των οποίων απηχεί το commonality.gr, παραδέχεται ότι η Αριστερά ως τώρα δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει το ιδανικό μοντέλο για ένα αριστερό κόμμα συμμετοχικό και δημοκρατικό, που δεν το βαριέται ο κόσμος».

«Θέλουμε το 2018, κάποιος στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Θεσσαλονίκη να είναι περήφανος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που έκανε τους συμβιβασμούς της και να εξηγήσουμε γιατί χρειαζόταν να γίνουν αυτοί οι συμβιβασμοί, αλλά συγχρόνως να είναι περήφανος γιατί κάναμε αυτό για την πρωτοβάθμια υγεία ή κάναμε αυτό για την παιδεία, για τον πολιτισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2008» παραδέχεται ο υπουργός, και προσθέτει: «Και να έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 και το 2018 δεν νομίζω ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα . Δεν θα είναι βιώσιμο κάτι τέτοιο, θα μας δώσει απλά χρόνο, γιατί αυτό που χρειάζεται είναι αναπτυξιακή πολιτική. Στο συνέδριο πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά τους πυλώνες αυτής της πολιτικής τονίζει.

Όσον αφορά το ίδιο το 2o Συνέδριο και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει «τη σημασία της ύπαρξης διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο εσωτερικό ενός αριστερού κόμματος».

Facebook Comments