«Αν δεν μπορέσουμε αναστρέψουμε την απορρύθμιση εργασιακών δεν πρέπει να λεγόμαστε Αριστερά, κι αυτό είναι το διακύβευμα» επισήμανε την Πέμπτη στην εθνική αντιπροσωπεία ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε την απορύθμιση των εργασιακών για πρώτη φορά στη διάρκεια της εξαετίας» εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, σημείωσε πως «έως το τέλος του έτους προσπαθούμε να βρούμε τρόπο, κρατώντας ίδιο ύψος δαπάνης, να εξορθολογήσουμε το σύστημα».

Για τις ομαδικές απολύσεις ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρέπεμψε, όπως και η Επιτροπή «Σοφών» στην επίμαχη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) που αναμένεται περί τα τέλη Οκτωβρίου. «Ό,τι κι αν αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα το σεβαστούμε» δήλωσε, υποστηρίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί αλλαγή νόμου θα γίνει με πλήρη διασφάλιση των εργαζομένων». «Είναι αντίθετος ο ελληνικός νόμος στην κοινοτική οδηγία; αν το αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πρέπει να τον αλλάξουμε, αλλά είπα ότι σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε προστατεύουμε τα δικαιώματα εργαζομένων» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμη, ο υπουργός επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μειώσει τις αναπηρικές συντάξεις. 

Facebook Comments