Τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε ο Παναθηναϊκός στον 7ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την εντός έδρας αποτυχία στην πρεμιέρα απέναντι στον Άγιαξ, οι «πράσινοι» έχασαν απόψε και στο Βίγκο, από τη Θέλτα, με 0-2 και το μέλλον τους στη διοργάνωση άρχισε να δυσκολεύει.

Μια ήττα την οποία η ελληνική ομάδα δεν δικαιούνταν βάσει της απόδοσής της στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μέσα στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού κυνισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν άτυχος αλλά ανίκανος να τελειώσει το παιχνίδι στις ευκαιρίες που έχασε, και σε τέτοιο επίπεδο τα λάθη πληρώνονται, κι ας του αρνήθηκε ο διαιτητής ένα πέναλτι.

Γενικώς ο Παναθηναϊκός που πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης μετά τη δεύτερη ήττα του στον όμιλο, μόνο φοβισμένα δεν μπήκε ο στο αποψινό αγώνα, αγωνιζόμενος από το πρώτο λεπτό με επιθετικούς προσανατολισμούς και πίεση ψηλά, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. 

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο, βρίσκοντας χώρους για να κινηθεί με τους γρήγορους παίκτες του. Στο 11΄ ο Κουλιμπαλί σέντραρε από δεξιά, ο Μπεργκ πήγε στην μπάλα αλλά πιεζόμενος, με αποτέλεσμα να αστοχήσει στην κεφαλιά που έπιασε.

Στο 15΄ ο Ιμπάρμπο βρήκε τον Μπεργκ, που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 17΄ ο Ζέκα δέχθηκε την μπάλα στο πίσω δοκάρι από τον Σουηδό αλλά δεν τη βρηκε «γεμάτα» και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του Άλβαρεθ.

Στο 38΄ οι «πράσινοι» έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, διπλή μάλιστα: ο Μπεργκ πέρασε την μπάλα στον κενό χώρο για τον Ιμπάρμπο, αυτός ξεχύθηκε μπροστά αλλά δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Άλβαρεθ και στο «ριμπάουντ» ο Κουλιμπαλί δοκίμασε νέο σουτ, που κι αυτό αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ της Θέλτα!

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν την ομάδα της Γαλικίας και στο 54΄ τους ακυρώθηκε γκολ του Μπεργκ για επιθετικό φάουλ (σπρώξιμο), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί σούταρε άστοχα μέσα από την περιοχή.

Με την πάροδο του χρόνου οι «πράσινοι» έριξαν το ρυθμό τους, χωρίς ωστόσο να απειλούνται από τους γηπεδούχους, με τον Ιταλό διαιτητή Λούκα Μπάντι να τους αρνείται πέναλτι του Καμπράλ επί του Ιμπάρμπο στο 67ο λεπτό, όταν ο αμυντικός Θέλτα «γκρέμισε» από πίσω με σπρώξιμο τον Κολομβιανό.

Στο 80΄ φώναξε η Θέλτα για πέναλτι, για μαρκάρισμα του Σάμπα στον Γκουιντέτι, με τον Σουηδό διεθνή να σημειώνει στο 84΄ το πρώτο γκολ του στο Γιουρόπα Λιγκ, από εξαιρετικό γύρισμα του Βας. Η Θέλτα σκόραρε στη μοναδική ευκαιρία της ως εκείνο το σημείο, ενώ στο 89΄ ο Βας από δημιουργός έγινε σκόρερ, γράφοντας το 2-0 με έξοχη εκτέλεση φάουλ.

Facebook Comments