Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την ότι έχει πάει την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω ενώ ζήτησε ξανά πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε” και επισήμανε ότι η Ελλάδα το 2014 έβγαινε από την απότομη ύφεση. “Με την σημερινή κυβέρνηση η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015 και το 2016 και ελπίζουμε σε μια ήπια ανάκαμψη το 2017”.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι υλοποιεί λάθος πολιτικές και λάθος δημοσιονομικό μείγμα. “Υπερ-φορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν ασχολείται με τις ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις”. 

“Όσο κι αν θα ήθελα να πιστέψω ότι η οικονομία θα ανακάμψει, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι αυτό θα συμβεί με αυτές τις πολιτικές”, πρόσθεσε.

Επιπλέον ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επικαλούμενος τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

“Η Ελλάδα τότε θα έχει μια κυβέρνηση ικανή, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις εφαρμόζοντας πολιτικές ικανές να δώσουν μια πραγματική αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία”, σημείωσε.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι “δεν μπορώ να αναγκάσω κανέναν να πάμε σε εκλογές, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές αυτής της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”.

Facebook Comments