Δημοσίευμα – βόμβα για την ελληνική οικονομία το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή της Ευρωζώνης, που υποστηρίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από τις γερμανικές εκλογές, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Το ΔΝΤ μπορεί να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές», σημείωσε ωστόσο ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, μιλώντας στο Bloomberg.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι το ΔΝΤ έλαβε το μήνυμα ότι ελάφρυνση χρέους δεν θα υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως έχει ζητήσει, οπότε είναι πρακτικά αδύνατον για το Ταμείο να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας όσο το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Παράλληλα, διαψεύδει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι το θέμα του χρέους θα έχει λυθεί έως το τέλος του 2016 και ως εκ τούτου θα «ανοίξει ο δρόμος» για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πάντως ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τουλάχιστον τον Οκτώβριο, ακόμη και εάν δεν λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Facebook Comments