Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με διαφορά 5 μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η έρευνα δείχνει ότι δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα ποσοστά των δύο βασικών υποψηφίων μετά την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους, την Δευτέρα. Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν (στο διάστημα 23-29 Σεπτεμβρίου) οι ψηφοφόροι που είναι πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές, η Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 43% έναντι 38% του Τραμπ.

Το 19% απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

Η Κλίντον προηγείται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από τις αρχές του έτους. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες το προβάδισμά της παραμένει σταθερό, στις 4-5 μονάδες.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση που περιλάμβανε και τους υπόλοιπους υποψήφιους, η Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 42%. Ακολουθούν ο Τραμπ με 38%, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον με 7% και η Τζιλ Στάιν των Πρασίνων με 3%.

Σχεδόν ένας στους δύο (48%) δήλωσαν ότι έχουν μάλλον θετική άποψη για την Κλίντον (την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 45%). Αυξημένη είναι και η δημοτικότητα του Τραμπ, στο 46% από 44% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η εν λόγω δημοσκόπηση ήταν διαδικτυακή και περιλάμβανε όλες τις Πολιτείες. Συμμετείχαν 2.501 πιθανοί ψηφοφόροι και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 2 μονάδες.

Facebook Comments