Εκνευρισμό και αμηχανία προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή» και καταγράφει μεγάλη δυσαρέσκεια για τη συγκυβέρνηση, αλλά και σημαντική πρωτιά της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ερωτήματα για την «καλύτερη κυβέρνηση» και τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό». Η ανησυχία έγινε μεγαλύτερη στο πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές η πλειοψηφία ζητά πρόωρες κάλπες.

Στην έρευνα, συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 85% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ τα συναισθήματα που κυριαρχούν για την κατάσταση είναι «οργή και αγανάκτηση» (26%), «απογοήτευση» (26%) και «ανησυχία-άγχος» (17%). Το 90% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 51% εκτιμά ότι «μάλλον χρειάζεται» η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Οσον αφορά στην καλύτερη κυβέρνηση της χώρας, οι περισσότεροι (36%) θεωρούν ότι αυτή θα ήταν της Νέας Δημοκρατίας και μόλις το 14% εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται με 42% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα.

«Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η “Αυγή” παρουσιάζει μια σειρά δεδομένων που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας», σχολιάζουν τα στελέχη της οδού Πειραιώς. «Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική», σχολίασε ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος.‎

Facebook Comments