Αντισυνταγματικές και παράνομες κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αναγκαστικές παραιτήσεις μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τον περασμένο Μάϊο.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνει τις παραιτήσεις των τριών μελών της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ ( πρώην προέδρου Αθαναςίου Γιαννόπουλου, πρώην αντιπροέδρου Ιωάννη Γιαννάκη και του πρώην μέλου της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ Δημητρίου Μπίτα) με το σκεπτικό ότι είναι και αντισυνταγματικές και μη νόμιμες.

Οι τρείς που παύθηκαν από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ακόμη, ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης «εξ ολοκλήρου έδρασε εξωθεσμικά και παρανόμως, καθώς καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας, παρακάμπτοντας και εν τις πράγμασι υποκαθιστώντας την αρμόδια για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων γιατρών επιτροπή».

Facebook Comments