Πιέσεις για τις αμερικανικές αγορές κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, οι οποίες οδήγησαν και σε χαμηλότερα κέρδη το γερμανικό DAX, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις λόγω της Deutsche Bank και των εξελίξεων γύρω από αυτή.

Ο βασικότερος λόγος των πιέσεων ήταν οι νέες δηλώσεις ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το Δεκέμβριο, σε συνδυασμό με φήμες (ανυπόστατες) ότι η ΕΚΤ αναμένεται να κάνει πίσω στο QE. Στην Αμερική, εκτός από την προεκλογική εκστρατεία η οποία συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με τις κόντρες να είναι πλέον προσωπικές, ενδιαφέρον έχει και η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με μαζικές υποκλοπές emails της πελατών της Yahoo, από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Η είδηση επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει πιέσεις στη μετοχή της εταιρίας. Google και Microsoft επιχείρησαν να προλάβουν τον πανικό με επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες αναφέρουν ότι οι εταιρίες δεν έχουν καμία σχέση με τις πρακτικές της NSA και δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή σε emails.

  • Fed, Evans: Αν τα macro παραμείνουν σταθερά, μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
  • Επίπεδο απασχόλησης ADP, δείκτες υπηρεσιών PMI και αποθέματα πετρελαίου είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας για την αμερικανική οικονομία.
  • Στο στρατόπεδο της Clinton, κατηγορούν τον Trump για ισχυρές φιλίες με τον Putin και τους Ρώσους ολιγάρχες.
  • Έντονη η φημολογία στις αγορές για επιτόκια, εκλογές, ΕΚΤ και γεωπολιτική.
  • Σε χαμηλά 31 ετών και κάτω από τα επίπεδα του Brexit βρέθηκε χθες το GBP.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.311 Υψηλό: 1.312 Χαμηλό: 1.266 Κλείσιμο: 1.267

05 09 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πολύ ισχυρές πιέσεις χθες με αποτέλεσμα να χάσει $35 και να βρεθεί στον ΚΜΟ 200 ημερών. Οι πιέσεις είναι πολύ άσχημες και οδήγησαν στη βίαιη διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης, αλλά αν παραμείνει πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών η ανοδική τάση δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Οι πιέσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο του δολαρίου και τις εκτιμήσεις για άνοδο των επιτοκίων. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται στα εξαιρετικά ακραία επίπεδα και ιδιαίτερα ο ROC βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο. Θεωρούμε ότι θα υπάρξουν κάποιες συνεδριάσεις σταθεροποίησης πάνω στον ΚΜΟ 200 ημερών μέχρι να υπάρξει μια νέα ανοδική προσπάθεια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αν ο S&P 500 βρεθεί εκ νέου σε πτωτική τροχιά, ο χρυσός θα δεχθεί και νέες πιέσεις.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.270               1.286 
1.250               1.300 
1.235               1.320 
1.215               1.335 

Facebook Comments