Ημερήσια διάταξη: Πρώτα ο Δυσλέξης στο ΥΠΕΘΑ, μετά ο Καμμένος στον Ιερώνυμο και ακολούθως ο μακαριώτατος στο Μαξίμου. Υποδεχόμαστε οστά καταδρομέων, κλείνουμε το μάτι και στον αναρχομπάχαλο, κινούμε τη δικαιοσύνη με το ιδεολογικοκομματικό τηλεκοντρόλ. Πρόκειται περί χυδαιότητας άνευ προηγουμένου. Που, σε αντίθεση με άλλες χούντες, δεν παράγει και λεφτά για το λαό.

Κατά τα άλλα, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προχωρά στα μουλωχτά (στα μουλωχτά πηγαίνουμε/στα μουλωχτά προχωρούμε, κατά τον τρόπο του Γ.Σ.). Η εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων διαμαρτύρεται, αλλά δεν είναι και αρχιεπίσκοπος, συνεπώς αδιαφορούμε. Στην τελική, τί κόβεται ως προς τον χρόνο διδασκαλίας και δεν εξετάζεται; Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λίγα μόνο κεφάλαια.

Δεν θα στερηθούν τα ελληνόπουλα και τίποτα ουσιώδες: Ο κυκλαδικός, ο μινωικός και ο μυκηναϊκός πολιτισμός, οι αποικισμοί, τα μηδικά, ο πελοποννησιακός, η άνοδος της Μακεδονίας και ο κόσμος του Αλεξάνδρου. Όλα αυτά ακολουθούν ως γνωστικά αντικείμενα τη μοίρα των αρχαίων ελληνικών. Και το καραβάνι προχωρά.

Το καραβάνι θυμίζει φαρ-ουεστ. Εδώ που τα λέμε, ίσως αυτό το πεδίο πρέπει να μελετούν τα παιδιά, για να αντιληφθούν τί κόσμο τους προετοιμάζουν, όσοι για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ή επειδή είναι κακομαθημένοι, απελπισμένοι, ή απλώς ηλίθιοι, πίστεψαν και ψήφισαν τους κυβερνήτες μας. Καλύτερα να μαθαίνουν τα παιδιά για τους απάτσι και τον Τζερόνιμο – που, σε αντίθεση με τον συνονόματό του ιεράρχη, ως νεκρός δεν ενοχλεί.

Άλλωστε, ο αρχηγός των ερυθροδέρμων, ως αναφορά, συνοψίζει και την όλη αισθητική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Έθνικ, ευπώλητος, κατατρεγμένος, σύμβολο αυτοδιαχειριζόμενης κοινότητας, πασπαλισμένος με κατιτίς το ελληνοπρεπές (εδώ το όνομα), πλήρως ενταγμένος στο καπιταλιστικό συγκείμενο, επαναστατικής προέλευσης κυνηγός σκαλπ: o Homo Syrizanelensis.

Facebook Comments