Συνάντηση με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που έχει ξεσπάσει στο ΣτΕ, μετά και την παραίτηση δύο αντιπροέδρων από την Ενωση των Δικαστών, έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετέχουν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος είχε λάβει την απόφαση για αναβολή της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της έντονης αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ Συμβούλων της Επικρατείας και του ίδιου του Προέδρου.

Οι δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος, ανακοίνωσαν χθες την παραίτησή τους καταγγέλλοντας εγγράφως τις διαδικασίες ματαίωσης της Ολομέλειας, που κλήθηκε να δικάσει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών για τις τηλεοπτικές άδειες, από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου.

Εθεσαν μάλιστα θέματα βαριάς θεσμικότητας σε ό,τι αφορά τη ματαίωση της Ολομέλειας χαρακτηρίζοντας την εν λόγω ενέργεια «πρωτοφανή», «μέγα ατόπημα» και «αρνησιδικία».

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου μετά την ματαίωση της Ολομέλειας πριν από μία εβδομάδα, λόγω εντάσεων και διαφωνιών, απέδωσε το γεγονός «στο κλίμα που επιχειρούνταν να διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του ΣτΕ για τις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών».

Facebook Comments