Αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού κατά 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2017, από την αναπροσαρμογή του ύψους του λεγόμενου Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που επιβάλλεται στους προμηθευτές ενέργειας, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και αποτελεί το τελευταίο προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυξάνεται στο 100% από 75% για το 2017 η χρέωση των εκπροσώπων φορτίου που προκύπτει με την εφαρμογή της μεθοδολογίας. Η αναπροσαρμογή όπως αναφέρεται στην τροπολογία έχει ως στόχο την εξάλειψη του χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ μέχρι το τέλος του 2017. 

Η επίμαχη τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ, έχει συγκεντρώσει σκληρή κριτική το τελευταίο διάστημα, καθώς όπως έχει λεχθεί θα προκαλέσει νέα επιβάρυνση για τους φορολογούμενους πολίτες μέσω του «φουσκώματος» των τιμολογίων της ΔΕΗ. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος.

Facebook Comments