Ο Φίλης διαθέτει ένα σπάνιο χαρακτηριστικό: άπαξ και ανοίξει το στόμα του, αντιλαμβάνεσαι αμέσως το ποιόν του. Πρόκειται για έναν αγέλαστο άνθρωπο, πιθανώς δυστυχή για διάφορους λόγους, που υποστηρίζει μονίμως το παράλογο και το ανθελληνικό.

Απωθητικό πνεύμα αντιλογίας, αισθάνεται την ανάγκη να αμφισβήσει τα όσια και τα ιερά της ελληνικής ιστορίας, της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας και της κοινής γνώμης και να προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

Η ζημιά που έχει κάνει στην Παιδεία είναι τεράστια. Εφαρμόζοντας ευλαβικά ένα επίμεμπτο σχέδιο διάλυσης της ελληνικής παιδείας, νομοθετεί θρασύδειλα, “σφηνώνοντας” κατάπτυστες τροπολογίες μέσα σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, κατατρώγοντας σαν τρωκτικό τα ήδη μισοφαγωμένα θεμέλιά της.

Με τεράστια έκπληξη και οργή παρακολουθώ τις κινήσεις του και προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που ωθεί έναν εκλεγμένο Έλληνα υπουργό στο “παιδομάζωμα”. Ποιο είναι το αρρωστημένο κίνητρο που τον αναγκάζει να κάνει τα πάντα προκειμένου να μετατρέψει τα παιδιά μας σε “γενίτσαρους”. Σε άθρησκους δηλαδή νέους που επιδερμικά και μόνο θα μελετούν την ελληνική ιστορία χωρίς όχι μόνο να μάθουν αλλά κυρίως χωρίς να αισθανθούν υπερήφανοι γι αυτά που μελετούν!

Είναι φανατικός; Είναι ανθέλληνας; Ντρέπεται που είναι Έλληνας;

Το γεγονός πάντως ότι δηλώνει αριστερός, δεν εξηγεί το επικίνδυνο πάθος του.

Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη του ευρύτερου μπλοκ της αριστεράς και της οικολογίας που τάσσονται ευθέως κατά του Φίλη και των ομοιδεατών του. Διάβασα πρόσφατα ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά από το οποίο παραθέτω το εξής:

“Το κύριο πράγμα που πρέπει να γίνει με τις νέες γενιές είναι να ξανασκύψουν στην ιστορία τους. Διότι μόνο από εκεί μπορούν να σταθούν απέναντι στη σημερινή μας παρακμή. Και αυτή η συζήτηση, ότι δηλαδή είμαστε ένα έθνος σε βαθύτατη παρακμή, δεν γίνεται στην Ελλάδα ούτε σε πολιτικό, ούτε και σε πνευματικό επίπεδο.

Ίσως να το έχουμε αποδεχθεί ή να το έχουμε απωθήσει και ενδεχομένως αυτό να είναι το αίτιο της συλλογικής μας ανασφάλειας και πολλές φορές μειονεξίας. Ναι, αλλά βλέπετε ότι στο επίπεδο της δημόσιας συζήτησης δεν αγγίζεται αυτό το ζήτημα και εάν δεν το αγγίξεις δεν μπορείς να δεις και τους τρόπους, τις μεθόδους που θα μας βοηθήσουν να την ξεπεράσουμε. Και εγώ που μεγαλώνω πια ένα πράγμα τρέμω, το Αλτσχάιμερ.”

Είμαστε ένα έθνος που βρίσκεται σε βαθύτατη παρακμή; Προφανώς, όταν το 1/3 των ψηφοφόρων ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήθελε να πληρώνει ΕΝΦΙΑ!

Δεν θέλω να διαστρεβλώσω την ουσία αυτού του κειμένου μιλώντας για τα ψέματα του Τσίπρα! Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ. Άξιζε, για μια τέτοια έκπτωση φόρου, να υποστεί η Ελλάς το κόστος του Φίλη; Είναι δυνατόν να βάζουμε τιμή στην ιστορία και την εθνική μας αξιοπρέπεια; Είναι δυνατόν να διαμαρτυρόμεθα και να βγαίνουμε στους δρόμους μόνο με οικονομικά αιτήματα; 

Μήπως έφτασε πλέον η στιγμή να βγούμε στους δρόμους και απέναντι στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να κραυγάσουμε:

“ΨΩΜΙ , ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”;

Είμαι βέβαιος ότι ο Τσίπρας, ο Φίλης κι ο Παππάς θα καταλάβουν ποιους εγκαλούμε με αυτό το σύνθημα!

Facebook Comments