Η Deutsche Bank θα είναι σε καλύτερη θέση αν καταλήξει σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με την πώληση των τοξικών ομολόγων στεγαστικών δανείων, παρά να αντιπαρατεθεί σε μια δικαστική μάχη, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. 

Ενώ ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός διαπραγματεύεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ώστε να μειωθεί το πρόστιμο ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων που της επιβλήθηκε για να κλείσει η υπόθεση – ένα ποσό που θα μπορούσε να πλήξει σημαντικά την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας – η κ. Λαγκάρντ είπε ότι ένας συμβιβασμός όσο το δυνατότερο συντομότερα είναι καλύτερος από μια παρατεταμένη δικαστική διαμάχη. 

“Οι σπουδές μου ήταν στη νομική. Πιστεύω λοιπόν ότι μια κακή διευθέτηση είναι πάντα καλύτερη από μια καλή δίκη”, σημείωσε η Διευθύντρια του Ταμείου στην τηλεόραση του Bloomberg. 

“Δεν είμαστε σε μια ξεκάθαρη δίκη στην περίπτωση της Deutsche Bank”, πρόσθεσε. 

“Ωστόσο, μια διευθέτηση θα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη, διότι θα φέρει κάποια βεβαιότητα ως προς το βάρος που θα επωμιστεί η τράπεζα και αν αυτό το βάρος ισοδυναμεί με τις προβλέψεις που έχει ήδη κάνει η τράπεζα ή όχι. Έτσι όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο”, υπογράμμισε η κ. Λαγκάρντ. 

Facebook Comments