Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων είναι ουσιαστικά προαπαιτούμενο για τη συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο κ. Λιού σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και των διορθωτικών αλλαγών.

Τόνισε πως αυτές οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται ώστε να γίνει η διαπραγμάτευση γύρω από την ελάφρυνση του χρέους.

Το μήνυμα Λιού έρχεται μία ημέρα αφότου ο ίδιος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απαντά λίγες ώρες αργότερα ότι κάθε συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι «παραπλανητική».

Το ΔΝΤ, που είναι ο κυριότερος υπέρμαχος της ελάφρυνσης του χρέους, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα προσφέρει νέα δάνεια στην Ελλάδα εάν δεν εφαρμοστούν πρώτα βαθιές μεταρρυθμίσεις, ειδικά στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, και εάν οι ευρωπαίοι εταίροι δεν συναινέσουν σε βαθιές παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Facebook Comments