Συνελήφθη χθες το βράδυ ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης για παράβαση του νόμου περί επιταγών. Ο ηθοποιός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος στην οδό Βουκουρεστίου, αμέσως μετά την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η σύλληψη του κ. Κιμούλη δεν αφορούσε την υπόθεση των χρεών του προς το Δημόσιο, αλλά παλαιότερη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του -για ακάλυπτες επιταγές- η οποία δεν είχε εκτελεστεί. 

Ο Γιώργος Κιμούλης είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 15 μηνών, απόφαση η οποία επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο, για ακάλυπτες επιταγές. 

Σε εκτέλεση της απόφασης αυτής συνελήφθη ο γνωστός ηθοποιός το βράδυ της Τετάρτης. Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Κιμούλης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, κατέβαλε 4.418 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης 15 μηνών και αφού προέβη σε διακανονισμό των χρεών του για την υπόθεση ακάλυπτων επιταγών αφέθηκε ελεύθερος.    

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Κιμούλης προέβη σε ρύθμιση της υπόθεσης που αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη του προς το δημόσιο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, για την οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του την προηγούμενη εβδομάδα. 

Με αυτό το δεδομένο, αφού ρύθμισε και την παλαιότερη υπόθεση της καταδίκης του για ακάλυπτες επιταγές, ο κ. Κιμούλης αφέθηκε ελεύθερος. 

* Η παραπάνω είδηση βγήκε στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση πως ο Γ. Κιμούλης θα συμμετάσχει στην επιτροπή για την συνταγματική αναθεώρηση…..*

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής που συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Στόχος της επιτροπής είναι η διεξαγωγή ενός «εθνικού διαλόγου» πριν από την εκκίνηση της προβλεπόμενης εκ του συντάγματος κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η επιτροπή παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα σύνθεση, με πληθώρα μελών από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο, με παρουσίες ακόμα και από τον χώρο της τέχνης.

Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

Μέλη της επιτροπής είναι, από τον ακαδημαϊκό χώρο οι Ιωάννης Γκόλιας (Πρύτανης ΕΜΠ), Αθανάσιος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), Ναπολέων Μαραβέγιας (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Νίκος Μουζέλας (Ομότιμος Καθηγητής LSE), Πέτρος Παραράς, (Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ) και Ανδρέας Δημητρόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ).

Από τον επιχειρηματικό χώρο συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας) και Αναστάσιος Τζήκας (Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας).

Εκτός από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου, επελέγη ως μέλος της επιτροπής ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ενώ ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης επελέγησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Από τον χώρο του πολιτισμού:

Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός.

 

Facebook Comments