Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις ξεκινά η εβδομάδα καθώς σε Ιαπωνία, Καναδά και Αμερική έχουμε τραπεζική αργία, επομένως υπάρχει χαμηλή ρευστότητα και μικρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Χθες, υπήρξε ένα ακόμα debate μεταξύ της Hillary Clinton και του Donald Trump, το οποίο για μια ακόμα φορά κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με κατηγορίες εκατέρωθεν.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν από το CNN και από το YouGov, η Clinton προηγείται του Trump ακόμα και με 5 μονάδες διαφορά. Οι αγορές κινούνται και αυτές σε περίοδο αβεβαιότητας καθώς η Wall Street έχει περιορίσει σημαντικά τις διακυμάνσεις της, αποφεύγοντας να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι επενδυτές είναι απόλυτα ουδέτεροι για το εκλογικό αποτέλεσμα. Για την τρέχουσα εβδομάδα δεν αναμένουμε μεγάλες αλλαγές στην κατεύθυνση των βασικών δεικτών, παρά το γεγονός ότι ο Οκτώβριος είναι παραδοσιακά μήνας διακυμάνσεων. Όπως έχουμε αναφέρει και πάλι, θεωρούμε πιθανότερο, η περίοδος διακυμάνσεων να μεταφερθεί το Νοέμβριο.

  • Άνοδος της ανεργίας στο 5,0% για το Σεπτέμβριο και ενίσχυση του σεναρίου για κορύφωση της αγοράς εργασίας. Παραμένει στο 60% η πιθανότητα για μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο.
  • Αποτυχημένη προσπάθεια για εμβολισμό αμερικανικού πλοίο στην περιοχή της Υεμένης.
  • Πηγές από Κίνα αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο και πρόθεση για μακροπρόθεσμη υποτίμηση του γουάν.
  • Ο Villeroy της ΕΚΤ τόνισε ότι η ΕΚΤ έχει ακόμα όπλα για να χρησιμοποιήσει αλλά δήλωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια έχουν περιορισμούς.
  • Το CNN δίνει τη Hillary Clinton ως τη νικήτρια και του δεύτερου debate.
  • Ο Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι αν και υπάρχει κατακόρυφη αύξηση στα ¨κόκκινα” δάνεια, αυτά βρίσκονται υπό έλεγχο.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 50,95 Υψηλό: 51,13 Χαμηλό: 49,79 Κλείσιμο: 49,94

10 10 16 oil

Ο μαύρος χρυσός έδωσε τέλος στο ανοδικό σερί επτά συνεδριάσεων με μια πτωτική συνεδρίαση που θα μπορούσε να δημιουργήσει και νέο πτωτικό κύμα, βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. ενισχύουν το σενάριο μιας διορθωτικής κίνησης με τους πρώτους στόχους μας να είναι στα $48,00 και στα $46,70. Δε βλέπουμε μια νέα περίοδο πτωτικών τιμών για το μαύρο χρυσό αλλά μια περίοδο κατά την οποίο το πετρέλαιο θα επιχειρήσει να σταθεροποιηθεί πάνω από τα $50,00. Σύμφωνα με ενδείξεις, το πετρέλαιο βρίσκεται σε επίπεδα από τα οποία οι βραχυπρόθεσμες πωλήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Οι αγοραστές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μετά από το πρόσφατο ανοδικό ράλι και τη διάσπαση σημαντικής αντίστασης.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

49,40               50,40 
48,70               51,00 
48,20               51,40 
47,50               51,90 

Facebook Comments