Με το GBP να προσεγγίζει τα χαμηλά του Brexit, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι θεώρησαν ότι η αγορά θα κρατήσει και δεν θα υπάρξει μια πτωτική κίνηση. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν, η Theresa May είχε δηλώσει ότι η Βρετανία θα οδηγηθεί σε hard exit. 

Ωστόσο, υπήρχαν μερικές προειδοποιητικές ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αν και αυτό δε μπορούσε να επιβεβαιωθεί από την αγορά. Ωστόσο, λίγο πριν από το flash crash, υπήρξαν τεράστιες μετακινήσεις κεφαλαίων. Δυο ημέρες πριν από το flash crash, κάποιοι τοποθετούν συμβόλαια πώλησης ύψους $1,152 τρισ. Μια ημέρα πριν από το flash crash, αποσύρουν $536 δισ. Και την επόμενη το GBP διαλύεται, χωρίς προφανή λόγο και αιτία, επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα όπου οι συνθήκες στην αγορά είναι απόλυτα ήρεμες και δεν υπάρχει ρευστότητα να απορροφήσει μεγάλες εντολές. 

Είναι προφανές ότι πίσω από την κίνηση αυτή, βρίσκονται τεράστια funds τα οποία αξιοποίησαν στο έπακρο τη μόχλευση και τις εξελίξεις. Ωστόσο, υπάρχει και μια ισχυρή φήμη, για το ποιος επέλεξε να ξεφορτωθεί μια τόσο μεγάλη θέση ή αν αυτό αποτέλεσε καθαρή κερδοσκοπία.

Facebook Comments