Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το σημερινό Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως η Κομισιόν θα καταθέσει θετική εισήγηση για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων που όφειλε να ολοκληρώσει η Αθήνα για να λάβει την υποδόση, και κανονικά αυτό αρκεί για την αποδέσμευση των χρημάτων.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε» τα κεφάλαια, είπε.

Δεν έκανε καμία αναφορά στο ενδεχόμενο «σπάσιμο» των 2,8 δισεκ. ευρώ σε δύο τμήματα, όπως ανέφεραν νωρίτερα αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες.

Ο επίτροπος τόνισε ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα οδηγήσει στην έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης και εξέφρασε την ελπίδα του ότι εάν όλα πάνε καλά έως το τέλος του έτους μπορεί να επιτευχθεί συνολική συμφωνία για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του χρέους και με συμμετοχή του ΔΝΤ.

Αποσαφήνισε ωστόσο ότι πριν αρχίσει η όποια συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους πρέπει πρώτα η Αθήνα να εφαρμόσει με «αξιόπιστο» τρόπο τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.
 

Facebook Comments