Κέρδη για τις ασιατικές αγορές εξαιτίας της νέας ανοδικής κίνησης την οποία κατέγραψε το πετρέλαιο αλλά και του γεγονότος ότι η πρωτιά της Hillary στις δημοσκοπήσεις, βοηθά στη διατήρηση του θετικού επενδυτικού συναισθήματος.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία του JPY βοήθησε το Nikkei να κινηθεί υψηλότερα κατά 1,2%, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν άλλοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας. Μεγάλη πτώση πάνω από 6,0% καταγράφει η μετοχή της Samsung καθώς η εταιρία αναγκάστηκε να αποσύρει όλα τα Samsung Galaxy Note 7, που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, εξαιτίας ενός προβλήματος που οδηγεί σε ανάφλεξη και έκρηξη της συσκευής. Ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να βρεθεί σε περιδίνηση καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός.

  • Σύμφωνα με αξιωματούχο της RBNZ, η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή και θα πρέπει να αναμένουμε και νέα νομισματική χαλάρωση.
  • Ο Evans της Fed, τόνισε ότι δεν θα εκπλαγεί από μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο.
  • Συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού ενέργειας και του Σαουδάραβα ομόλογού του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.
  • Η ελβετική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποίησε συγκεκριμένες τράπεζες για “τρύπες” στη διαδικασία ξεπλύματος χρήματος.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.256 Υψηλό: 1.264 Χαμηλό: 1.256 Κλείσιμο: 1.259

11 10 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο προσπαθεί να σταθεροποιηθεί μετά από την έντονα πτωτική κίνηση που έχει καταγράψει. Ωστόσο, η πτώση κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών, δυσκολεύει την όποια προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε εξαιρετικά ακραία επίπεδα και αναμένουμε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα υπάρξει μια προσπάθεια σύγκλισης που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ένα βραχυπρόθεσμο πυθμένα για το πολύτιμο μέταλλο. Ωστόσο, ακόμα υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις οι οποίες δείχνουν ότι θα έπρεπε να κάνουμε υπομονή πριν υπάρξει κάποια νέα τοποθέτηση. Θα παρακολουθούμε στενά το χρυσό, καθώς οποιαδήποτε κίνηση κάτω από τα 1.240 θα ανοίξει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις, με την επόμενη κρίσιμη στήριξη να είναι στα $1.205.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.250               1.265 
1.240               1.274 
1.218               1.285 
1.205               1.294 

Facebook Comments