Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και την πτώση της Wall Street, αλλά και μετά από την αύξηση των πιθανοτήτων για μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο.

Οι ομιλίες στελεχών της Fed γίνονται όλο και πιο hawkish και είναι φανερό ότι στην Αμερική θα προτιμούσαν να έχουν μια αύξηση επιτοκίων όσο πιο σύντομα γίνεται. Οι αγορές έχουν δείξει σημαντική σταθερότητα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ακόμα είναι σχετικά νωρίς για να αποφανθούμε για αυτό. Το GBP παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς μετά από μια νέα προσπάθεια για δοκιμασία των χαμηλών του flash crash, υπήρξε ανοδική αντίδραση με αποτέλεσμα να περάσει και πάλι πάνω από τα 1,2300. Το GBP παραμένει ένα από τα πλέον ακραία trades με τους επενδυτές να έχουν τοποθετηθεί έντονα προς την πτωτική πλευρά και αυτό, ιδιαίτερα μετά από το flash crash, θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική εξαέρωση. Σημαντική θα είναι και η ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων που θα δείξουν αν η βρετανική οικονομία διατηρεί τις αντοχές της.

  • Σύμφωνα με τον Harada της BoJ, αν χρειαστεί η ιαπωνική κεντρική τράπεζα, θα λάβει και νέα μέτρα.
  • Ο Harada υποστηρίζει ότι υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, τα αρνητικά επιτόκια δεν θα πλήξουν τα τραπεζικά κέρδη.
  • Νέα υποτίμηση του γουάν από την PBoC. Η Κίνα αρνείται να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
  • Οι κινεζικές Αρχές επιθυμούν να μεταφερθούν κεφάλαια από την αγορά κατοικίας, στην παραγωγή.
  • Moodys: Η αυστραλιανή οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική στην πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.

Ανάλυση αγοράς

GBPUSD – Άνοιγμα: 1,2360 Υψηλό: 1,2372 Χαμηλό: 1,2087 Κλείσιμο: 1,2120

12 10 16 gbpusd

Η ισοτιμία επιχειρεί μια έντονη ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά του flash crash και αυτό είναι μια αρχική ένδειξη ότι οι αγοραστές που βρέθηκαν σε αυτά τα επίπεδα, δεν θα υποχωρήσουν εύκολα, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Η ισοτιμία θα μπορούσε να δεχθεί ανέλπιστη στήριξη από την ανακοίνωση θετικών μακροοικονομικών στοιχείων, καθώς κάτι τέτοιο θα ωθούσε σε κλείσιμο των θέσεων short και σε εκτίναξη της ισοτιμίας, η οποία είναι ιδιαίτερα πιεσμένη, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία για τις θέσεις των μεγάλων επενδυτών. Η μεταβλητότητα βρίσκεται στα επίπεδα του 2009 και σύμφωνα με τις τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. μεσοπρόθεσμα θα επιχειρήσουμε αγορές με το στόχο να είναι στα 1,3000. Η προσπάθεια για άνοδο θα ακυρωθεί με κλείσιμο κάτω από τα χαμηλά του flash crash.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1,2230             1,2320   
1,2185             1,2390   
1,2145             1,2470   
1,2080             1,2520   

Facebook Comments