Στη δήλωση του Schaeuble για το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, μία ημέρα μετά το Eurogroup, αναφέρεται η Citigroup σε σημερινό της note.

Όπως επισημαίνει, μόλις ένα 24ωρο μετά την συμφωνία στο Eurogroup ότι η Ελλάδα έχει κλείσει τα prior actions και μπορεί να προχωρήσει στην εκταμίευση μέρους της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ανάθεση της διοίκησης του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων έως το τέλος του χρόνου. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη διορίσει τα μέλη του πρώτου εποπτικού συμβουλίου του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων .

Επίσης, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ διαμήνυσε ότι το ΔΝΤ θα καταβάλει χρήματα στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας πριν το τέλος του 2016 και πως αυτή η απόφαση δεν θα δημιουργήσει “κανένα απολύτως πρόβλημα”.

Η Citi επισημαίνει πως η Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα… χαρούμενη με την πρόσφατη πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος, παρά την απόφαση του Eurogroup να δώσει το “πράσινο φως” της εκταμίευσης.

Παράλληλα τονίζει πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θεωρείται ζωτικής σημασίας από τη Γερμανία και άλλους πιστωτές του πυρήνα της ευρωζώνης, ως εγγυητής για την τήρηση των αυστηρών προϋποθέσεων του μνημονίου.

Όπως προσθέτει, όπως δείχνουν τα πράγματα οι διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας σχετικά με το εάν το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, παραμένουν άλυτες, ενώ επαναλαμβάνει την πληροφορία του Reuters ότι το ΔΝΤ ίσως αποφασίσει να μην συμμετέχει τελικά καθόλου, λόγω της μη ικανοποιητικής ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, και θα έχει έναν ειδικό συμβουλευτικό ρόλο.

Facebook Comments