Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, διαβεβαιώνοντας πως θα γίνουν σεβαστές οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. 

«Είχα μια επικοινωνία χθες (Παρασκευή) βράδυ με τον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση, ο οποίος μου κατέθεσε την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία να έλθει μετά και την επόμενη προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ ούτως ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βάλουμε προσκόμματα ή να το αρνηθούμε, συνεπώς έτσι και θα πράξουμε. Σεβόμαστε και τις διαδικασίες της Βουλής. Και, επαναλαμβάνω, είμαστε εδώ πέρα για να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων τόσο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ όσο βεβαίως και για το πέρασμα στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, η οποία υπάρχει μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

H οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο παραπέμπεται  μετά από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ , τόνισε στο μεταξύ την Παρασκευή το βράδυ  ο Νίκος Παππάς, μετά από την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Βουλής.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε καταθέσει τροπολογία που έδινε στους μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς διορία πέντε εργασιμων ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για να τερματίσουν τη μετάδοση των εκπομπών τους, με πρόβλεψη βαριών κυρώσεων για όσους δε συμμορφωθούν στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

«Πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους»

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο υπουργός δηλώνει πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι σειρά και των άλλων πλευρών να κάνουν το ίδιο, και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα, όπως αναφέρει.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία στο ακέραιο και όχι μόνο την έχει τηρήσει, αλλά έχει καταφέρει μέσα σε ένα δυσμενές, σφιχτό δημοσιονομικό περιβάλλον να πάρει πρωτοβουλίες οι οποίες προστατεύουν τα χαμηλά εισοδήματα. Έχει τηρήσει, λοιπόν, τις δεσμεύσεις της, και κατά το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας, πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και κυρίως να μην επικαλούνται επίπλαστες ή πραγματικές διαφωνίες επί του προγράμματος του χρέους ή των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία για να υπάρξουν καινούριες καθυστερήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» σχολιάζει.

«Οι έχοντες τη διαφωνία για την ουσία και την προοπτική του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να την επιλύσουν πάρα πολύ γρήγορα» προσθέτει ο κ. Παππάς.
 

Facebook Comments