Την άποψη πως η εκλογική διαδικασία είναι στημένη υπέρ της Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε για άλλη μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στη Χίλαρι Κλίντον προβάδισμα 11 και 4 ποσοστιαίων μονάδων στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Έχασα μεγάλο αριθμό γυναικών ψηφοφόρων με βάση γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ποτέ. Τα μέσα ενημέρωσης στήνουν τις εκλογές» δήλωσε με ανάρτηση στο Twitter ο Τραμπ, μετά τις καταγγελίες γυναικών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

Για τις συνέπειες των εμπρηστικών δηλώσεων του Τραμπ, ανησυχούν πολιτικοί και των δύο στρατοπέδων.

Ο υποψήφιος του Τραμπ για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC «φυσικά θα δεχθούμε το αποτέλεσμα των εκλογών», αφού διαβεβαίωσε οτι ο Τραμπ «καταγγέλλει πάνω απ΄ όλα την μονολιθική υποστήριξη των μεγάλων μέσων ενημέρωσης προς την υποψήφια των Δημοκρατικών».

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, ο Τραμπ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι τίθεται ζήτημα εγκυρότητας των εκλογών σε πολλά εκλογικά κέντρα, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί κάτι συγκεκριμένο.

Ορισμένοι παρατηρητές φοβούνται μήπως οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για την εποπτεία μίας ψηφοφορίας που παρουσιάζεται εκ προοιμίου «ανέντιμη» εκληφθούν ως ενθάρρυνση για κινήσεις εκφοβισμού την ημέρα των εκλογών.

Facebook Comments