Μία νέα σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των οξύτατων κοινωνικών ανισοτήτων και την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «προΣfΕΕρουμε», μία δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) και η οποία αποσκοπεί μέσα από την προσφορά και την εκπαίδευση να διευκολύνει την καθημερινότητα χιλιάδων οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την καινούργια πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ καλύπτονται οι ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα για παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, δε, εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ. με σκοπό να διαμορφώσουν πρότυπα υγιεινής αγωγής, καθώς και να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους.

Η πρωτοβουλία, σημειώνεται, ξεκίνησε από την Ρόδο, όπου αποστολή του ΣΦΕΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας «Αγία Ειρήνη». Το «προΣfΕΕρουμε» αγκάλιασε περίπου 150 άτομα από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ δόθηκαν αναλώσιμα και υγειονομικά υλικά για τις 4 δομές του Κέντρου (ανηλίκων ΑμΕΑ, ενηλίκων ΑμΕΑ, αυτοεξυπηρετούμενων υπερηλίκων και παράρτημα προστασίας παιδιού Δωδεκανήσου). Η αποστολή του ΣΦΕΕ μοίρασε επίσης σχολικά είδη και παιχνίδια και δώρισε κι ένα πλήρες φαρμακείο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του Οικοτροφείου.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αυτής δράσης υλοποιήθηκε επίσης και εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών σε παιδιά και νοσηλευτές και προωθήθηκαν οι έννοιες του εθελοντισμού, της προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και της κοινωνικής προσφοράς.

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή προχωρήσαμε σε μια στρατηγική συνέργεια με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο να ενισχύσουμε δομές με ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα” δήλωσε με αφορμή την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης. Και πρόσθεσε: “Μέσω του προγράμματος αποδεικνύουμε ότι οι εταιρίες μέλη μας είναι δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους, παρέχοντας τη στήριξη που χρειάζονται οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη”.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα κι άλλων τέτοιων δράσεων κοινωνικής προσφοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία ο ΣΦΕΕ επενδύει στην υγεία, την κοινωνία, την ανάπτυξη και κυρίως σ’ ένα ευοίωνο μέλλον. Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» στη Ρόδο είναι μόνο η αρχή. Με προσήλωση στις αξίες του ΣΦΕΕ και του Ε.Ε.Σ., οι οποίες συνδράμουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η αποστολή μας θα συναντήσει πλήθος πολιτών ανά την Ελλάδα, ενώ είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τον δεύτερο σταθμό δράσης της κοινωνικής πρωτοβουλίας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Φλώρινας”.

Στην δράση «προΣfΕΕρουμε», σημειώνεται, συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) που προχώρησε σε δωρεές αναλώσιμων υλικών με τις εταιρίες μέλη του: ASCENSIA ΑΕ, BRACEMEDICAL AE, NUTRICIA, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ – COLOPLAST ΑΕ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΑΕΕ και Μ.Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΛΛΑΣ. 

Facebook Comments