Στις 31 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της γιορτής του Χάλογουιν, δύο άνθρωποι θα μπορέσουν (;) να κοιμηθούν σε φέρετρα ντυμένα με βελούδο, απομονωμένοι στην κρύπτη του κόμη και να περάσουν τη νύχτα τους εντελώς μόνοι στο κάστρο των Καρπαθίων, υπόσχεται η εταιρεία οργάνωσης διακοπών Airbnb.

Η εταιρεία ξεκίνησε έναν διαγωνισμό και θα επιλέξει δύο επισκέπτες, οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν στο κάστρο για πρώτη φορά αφότου το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας εκδίωξε τους ιδιοκτήτες τους, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων, πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

Το 2006 η κυβέρνηση της Ρουμανίας επέστρεψε και πάλι το κάστρο Μπραν του 14ου αιώνα (το λεγόμενο και Κάστρο του Δράκουλα) στους απογόνους των Αψβούργων. Το κάστρο, στους δασωμένους πρόποδες των Καρπαθίων, έχει μετατραπεί σε μουσείο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

Το κάστρο Μπραν δεν αναφέρεται στο μυθιστόρημα «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ. Ωστόσο, ο Βλαντ Τσέπες (ο Ανασκολοπιστής), ο διαβόητος ηγεμόνας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο, ίσως να είχε μείνει εκεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Βλαντ ήταν περιβόητος για τη σκληρότητά του, για το γεγονός ότι ανασκολόπιζε Τούρκους, κλέφτες και αντιπάλους του. Ωστόσο, δεν ήταν… βαμπίρ.

Το ζευγάρι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα περάσει από τον λαβύρινθο των σκοτεινών διαδρόμων του κάστρου για να ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που οδηγεί στην τραπεζαρία.

Εκεί θα τους περιμένει ένα πλουσιοπάροχο δείπνο, υπό το φως των κεριών.

Facebook Comments