Το ρεύμα μετακίνησης των καταναλωτών από τη ΔΕΗ στους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς γεγονός που αποτελεί σημαντική ένδειξη των εξελίξεων που αναμένονται σύντομα να ανατρέψουν και να αλλάξουν την εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς έτσι όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον μετακίνησης πελατών από τη ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους και συνεχούς αλλαγής των μεριδίων κατανάλωσης όλων των παιχτών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία της Protergia εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίος. Μία εταιρεία που στις αρχές του έτους βρισκόταν στην τεταρτη θέση του συνόλου των παρόχων, και βρέθηκε σε μόλις έξι μήνες σε απόσταση αναπνοής από τον Ήρων που κρατάει τη δεύτερη θέση πίσω από τη ΔΕΗ, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του λειτουργού της αγοράς (ΛΑΓΗΕ) για τον Σεπτέμβριο.

Και ενώ οι υπόλοιποι πάροχοι δείχνουν μία σταθερή αν όχι πτωτική τάση ανάπτυξης η Protergia έχει καταφέρει να σημειώσει από την αρχή του έτους μία εντυπωσιακή ανάπτυξη της τάξης του 192,1%.

Φαίνεται μάλιστα ότι τα ποσοστά που χάνει η ΔΕΗ και υπολογίζονται στις 7 μονάδες από την αρχή του έτους, απορροφούνται από την Protergia γεγονός που δείχνει ότι ο καταναλωτής δείχνει μία ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και προτίμηση στον Όμιλο Μυτιληναίος.

Όπως μάλιστα δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος στόχος της Protergia είναι η απόκτηση μεριδίου 10% μέχρι το 2018. Με αυτούς τους ρυθμούς είναι βέβαιο ότι θα πετύχει το στόχο της.

Facebook Comments