«Συνάντηση μεταξύ φίλων» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δηλώνοντας ότι θα επιδείξει την αλληλεγγύη του και θα υποστηρίξει την Ελλάδα με συγκεκριμένες δράσεις, ειδικά στο προσφυγικό, ενώ από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

«Πρέπει να στηρίξουμε μια στρατηγική που να ρυθμίζει το χρέος έως τα τέλη του 2016» δήλωσε μάλιστα ο γερμανός πολιτικός, ο οποίος επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα και εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, αλλά και σε γερμανικό εθνικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι κύκλοι της κυβέρνησης άφηναν αιχμές προς το Βερολίνο, δηλώνοντας δηκτικά πως «ουδείς επιθυμεί να είναι μέρος της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας». «Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα του χρέους» προσέθεταν.

Ο πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο την Παρασκευή, και φαίνεται ότι θα κάνει «ειδική αναφορά» στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενόψει της συνάντησής του με την γερμανίδα καγκελάριο.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9.15 το πρωί, ενώ στις 9.30 θα έχει διμερή συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνέλθει για δεύτερη φορά στις 10 το πρωί.

Facebook Comments