Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη. «Ένα σχήμα για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και της προτεραιότητες του προγράμματός μας», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της με στόχο την ευέλικτη γρήγορη και αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ εκτίμησε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Μίλησα για δομικά χαρακτηριστικά έχοντας υπόψη προβληματισμούς ανεξαρτήτως προσώπων.

Μπορεί ο ικανότερος υπουργός έχοντας συναρμοδιότητες ή μη έχοντας δομή που να μπορεί να τον στηρίξει, να μη λειτουργεί και γι’ αυτό να μην ευθύνεται ο υπουργός αλλά το σχήμα. Άρα για ένα καινούριο σχήμα εκτιμώ ότι θα ληφθούν υπόψη τέτοιοι παράγοντες».

Η κ. Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν στο νέο σχήμα πρόσωπα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείσα εάν θα συμπεριληφθούν νέα πρόσωπα απάντησε: «Νέα πρόσωπα πάντα υπάρχουν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν και αυτές θα πρέπει να εκφράζονται», συνέχισε.
Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ξεκινούν σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η β΄ αξιολόγηση οφείλει και πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς για να ξεκινησει η συζήτηση για το χρέος. Όπως επισήμανε, εάν δεν ρυθμιστεί αυτό το θέμα, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι η κατάθεση της τροπολογίας Παππά έχει ανασταλεί αλλά δεν έχει αποσυρθεί. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια, πρόσθεσε, παραπέμποντας και στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος μίλησε για «εξάντληση του διαλόγου».

Facebook Comments