Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των Δημοκρατικών, ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις δηλώσεις Τραμπ, ότι δηλαδή ότι μπορεί να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου επειδή είναι «στημένες», τονίζοντας ότι η τακτική του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου να αμφισβητεί την εγκυρότητα της κάλπης υπονομεύει την ίδια δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δηλώσεις Τραμπ έχουν βάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αχαρτογράφητα πολιτικά νερά, καθώς ποτέ στο παρελθόν ένας υποψήφιος μεγάλου κόμματος δεν έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της κάλπης με καταγγελίες περί νοθείας.

Ο κ. Ομπάμα σημείωσε ότι οι δηλώσεις Τραμπ ευνοούν τους εχθρούς της Αμερικής, οι οποίοι θέλουν να σπείρουν αμφιβολίες για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της χώρας για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.

«Κάνεις το έργο των αντιπάλων μας για λογαριασμό τους, διότι η δημοκρατία μας βασίζεται στο ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως η ψήφος τους μετράει», είπε ο κ. Ομπάμα.

Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά τους σχεδόν καθημερινούς ισχυρισμούς του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου περί νοθείας και απάτης, υπενθυμίζοντας αιχμηρά ότι ο Ρεπουμπλικάνος δεν έχει προσφέρει την παραμικρή απόδειξη για τις καταγγελίες του.

«Δεν υπάρχει τρόπος να στήσεις εκλογές σε μία τόσο μεγάλη χώρα», είπε ο κ. Ομπάμα. «Είναι πολύ πιθανότερο να σε χτυπήσει κεραυνός παρά κάποιος δίπλα σου να διαπράξει απάτη στις κάλπες».

 

Facebook Comments