Αυτή τη φορά που επισκέφτηκε το Βέλγιο ο Παναθηναϊκός δεν έχασε. Θα μπορούσαν όμως οι «πράσινοι» να φύγουν με τους βαθμούς της νίκης από τη Λιέγη όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Σταντάρ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 με τα τέρματα του Ιμπάρμπο (12’, 36’), η Σταντάρ μείωσε στο ημίχρονο (45’) με πέναλτι… φάντασμα που εκτέλεσε ο Εντμίλσον και ισοφάρισε στο 82’ με το φάουλ του Μπελφοντίλ.

Ο πρώτος βαθμός που πήρε ο Παναθηναϊκός στον όμιλο του μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός» αν οι «πράσινοι» νικήσουν στις 3 Νοεμβρίου τη Σταντάρ στο Απόστολος Νικολαΐδης.

Οι παίχτες του Στραματσόνι κυριάρχησαν στα πρώτα 45 λεπτά και στο 12’ πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Ιμπάρμπο που με σουτ έξω από τη περιοχή και από πλάγια θέση έκανε το 0-1. Στο 36’ Ιμπάρμπο και Λέτο έπαιξαν το 1-2 έξω από τη περιοχή και ο πρώτος με ωραίο σουτ έβαλε τις βάσεις της νίκης για τον Παναθηναϊκό (0-2). Ωστόσο στο 45’ ο Σα έπεσε πάνω στον Κουτρουμπή στη περιοχή, ο ρέφερι Στεφάνσκι με την υπόδειξη του βοηθού έδειξε την άσπρη βούλα και ο Εντμίλσον μείωσε σε 1-2. Στη λήξη ο Ζέκα που είχε χάσει δόντι νωρίτερα σε μονομαχία, είδε κίτρινη για διαμαρτυρία και χάνει το επόμενο ματς, ενώ αποχώρησε με τράβηγμα  στο 78’. Στη λήξη του πρώτου μέρους αποβλήθηκε και ο Στραματσόνι για διαμαρτυρία.

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και πίεσαν για την ισοφάριση χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 66’ με τον Σα να μην βρίσκει τη μπάλα προ του Στιλ. Η πίεση της Σταντάρ έφερε το κερδισμένο φάουλ στο 82’ όπου εκτέλεσε ο Μπελφοντίλ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Στιλ και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

Κίτρινες: Τρεμπέλ – Λέτο, Σάμπα, Ζέκα (χάνει το επόμενο ματς), Βιγιαφάνες (χάνει το επόμενο ματς), Λεντέσμα

Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)

Σταντάρ Λιέγης: Ζιλέ, Ντοσεβί (63΄ Μπενζά), Σολτς, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72΄ Ενό) , Σα, Μπελφοντίλ

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα (46΄ Ιβάνοφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78΄ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74΄ Λουντ)

Θέλτα-Άγιαξ 2-2

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν η Θέλτα με τον Άγιαξ στο Βίγκο στο άλλο ματς του ομίλου. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ με τους Ζίγεχ 22’ και Γιουνές 71’, ενώ οι Ισπανοί ισοφάρισαν ισάριθμες με τους Φοντάς 29’ και Ορεγιάνα 82’.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ                   Ν-Ι-Η   Τερμ.  Β.  

Άγιαξ (Ολλανδία)             2-1-0    5-3   7

Θέλτα Βίγκο (Ισπανία)        1-2-0    5-3   5

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)      0-2-1    3-4   2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)        0-1-2    3-6   1

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments