Νέες συμφωνίες, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν Eurobank και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδος.

Χάρη στις νέες συμφωνίες, η Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων COSME, θα κατευθύνει κεφάλαια, ύψους 130 εκατ. ευρώ, σε πάνω από 1.000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε διάστημα τριών ετών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος InnovFin, θα κατευθύνει δάνεια και μισθώσεις με ευνοϊκούς όρους για καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, δημιουργώντας χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το ΕΤαΕ υπέγραψε, στο πλαίσιο του προγράμματος EaSI, συμφωνία μικρο-πίστωσης με τη Eurobank για τη στήριξη, με 1,1 εκατ. ευρώ, μικρο- δανειοληπτών της Αττικής που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης σε δανεισμό.

Σχολιάζοντας την υπογραφή των συμφωνιών, ο Pier Luigi Gilibert, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, δήλωσε: «Οι σημερινές συμφωνίες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) με τη Eurobank επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στους Έλληνες επιχειρηματίες. Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τους μικρούς επιχειρηματίες θα διευκολυνθεί με την εγγύηση του προγράμματος COSME και Easi και η συμφωνία με την InnovFin θα βοηθήσει τις καινοτόμες επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ανέφερε: «Η χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Ελλάδας είναι κρίσιμη πρόκληση για την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια να ανακάμψει. Η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, που αποτελεί την τελευταία μίας σειράς αντίστοιχων πρωτοβουλιών  με τη συμμετοχή σημαντικών συνεργατών μας εκτός Ελλάδας, θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε περισσότερες από 1000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε πρώτο στάδιο, αριθμός που προσμένουμε να αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον. Η πρόσβαση των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων  σε χρηματοδότηση με λογικά όρια, είναι βασικός στόχος και στρατηγική προτεραιότητα για τη Eurobank».

Facebook Comments