Στα άκρα η κόντρα για τις υπουργικές καρέκλες στο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο ενδοοικογενειακός «πόλεμος» είχε ως αποτέλεσμα να μην εκλεγούν στην ενδεκαμελή πολιτική γραμματεία η Ολγα Γεροβασίλη και ο Αριστείδης Μπαλτάς (αμφότεροι είχαν προταθεί από τον πρωθυπουργό ως υποψήφιοι), το όλο κλίμα επιδεινώνεται από την ανταρσία των «53» που ζητούν την παραμονή του Π. Σκουρλέτη στην υπουργική του θέση.

Μπορεί, δε, ο κ. Τσίπρας να παρουσιάζεται σφόδρα ενοχλημένος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και άλλοτε στενό συνεργάτη του, Πάνο Σκουρλέτη, για τις αιχμές που ο τελευταίος αφήνει κατά της συγκυβέρνησης, ωστόσο είναι το γενικότερο momentum που αποτυπώνει εμφατικά τις… Συμπληγάδες οι οποίες ανοίγονται στον ορίζοντα της Ηρώδου Αττικού και κρατούν το όλο σκηνικό σε κατάσταση ρευστότητας.

Στις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας παραπέμπει πλέον η διαμορφωθείσα άκρως τεταμένη εσωτερική κατάσταση στην Κουμουνδούρου, που βλέπει τις… μάχες των τάσεων και των προσωπικών στρατηγικών και βλέψεων για την επόμενη ημέρα του κόμματος να εξελίσσονται σε… μαύρη τρύπα.

Η αγωνία για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί του περιλάλητου νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι έκδηλη, η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των Θεσμών μόνο… βόλτα στο πάρκο δεν θυμίζει, το αφήγημα για το χρέος μπάζει νερά, ενώ ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός βρίσκεται στον δρόμο και πλέον οι αλλαγές μετά τα πολιτικά… τζαρτζαρίσματα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον κ. Σκουρλέτη θεωρούνται μονόδρομος.

Καταφθάνοντας, πάντως, στα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου για την πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πότε θα γίνει το ρεκτιφιέ στο υπουργικό συμβούλιο έπεφταν βροχή. Ο πρωθυπουργός κοντοστάθηκε σοβαρός, κοίταξε το ρολόι του και απάντησε: «Ξέχασα! Αλλη μέρα».

Εντός της πολιτικής γραμματείας ωστόσο ο κ. Τσίπρας θέλησε να ξορκίσει ενδεχόμενη αρνητική για την κυβέρνηση απόφαση του ΣτΕ λέγοντας πως: «κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις, τις κυβερνήσεις όμως τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός.Το διακύβευμα είναι αν η εκλεγμένη από τον λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».

Facebook Comments