Την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα επιβεβαίωσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πλανητάρχης θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου και θα «επαναβεβαιώσει την υποστήριξη» των ΗΠΑ για την επιστροφή της χώρας μας στο δρόμο της οικονομικής βιωσιμότητας και της ευημερίας.

Η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξει κάποια θετική τοποθέτηση του κ. Ομπάμα για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, ειδικά με δεδομένο ότι αμέσως μετά θα επισκεφτεί τη Γερμανία για επαφές με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, από την Αθήνα ο πλανητάρχης θα εκφράσει «ξεκάθαρα» την εκτίμηση που τρέφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την «εξαιρετική γενναιοδωρία» που έχουν επιδείξει η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός απέναντι στους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου η Αθήνα χαρακτηρίζεται ως «γενέτειρα της δημοκρατίας», ενώ σημειώνεται πως ο κ. Ομπάμα θα επαναβεβαιώσει την αντοχή των δημοκρατικών αξιών.

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές είχαν δηλώσει ότι ο κ. Ομπάμα θα επισκεφτεί τη χώρα μας για δύο ημέρες, 15 και 16 Νοεμβρίου.

Η περιοδεία του κ. Ομπάμα θα κλείσει στο Περού. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο ταξίδι του Δημοκρατικού προέδρου πριν τη λήξη της θητείας του, τον Ιανουάριο.

Facebook Comments