Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, τη συμμόρφωση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Ανώνυμη Εταιρία (ΔΕΠΑ) με την υπ αριθ. 551/VII/2012 απόφαση της Επιτροπής, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Από την ανάληψη των δεσμεύσεων το 2012, ο τρόπος λειτουργίας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών αποτέλεσε αντικείμενο συνεχούς επανεξέτασης από μέρους της επιτροπής, με την αποστολή σειράς ερωτηματολογίων σε επιχειρήσεις του κλάδου και τη ΔΕΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκαν οι αποφάσεις το 2014, το 2015, και η τελευταία το 2016, με τις οποίες τροποποιήθηκαν ορισμένοι παράμετροι των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί με την αρχική απόφαση. Με την εισήγηση, καλείται η επιτροπή να κρίνει αν έχουν τηρηθεί στο σύνολό τους οι επιμέρους όροι των δεσμεύσεων.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

Facebook Comments