Η σεναριολογία του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος η οποία άγεται και φέρεται εδώ και εβδομάδες έχει μετατρέψει την όποια οπτική του αιφνιδιασμού σε… αυτοεκπληρούμενη προφητεία, ενώ στη συγκυβέρνηση στρέφουν σήμερα εμφατικά την οπτική τους προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου περί της συνταγματικότητας ή μη του περιβόητου νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία αναμένεται ακόμα και σήμερα, θα καθορίσει (αν μη τι άλλο) σε μεγάλο βαθμό τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Γιατί η παραδοχή ακόμα και υψηλά ιστάμενων στελεχών της Κουμουνδούρου πως σε περίπτωση που ο νόμος του υπουργού Επικρατείας κριθεί αντισυνταγματικός, αυτό θα αποτελέσει… πολιτική ήττα για το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνει πως η σκιά πέφτει βαριά στην κυβέρνηση, που πόνταρε το όλο momentum της αντεπίθεσής της στο συγκεκριμένο αφήγημα. Αν και ο πρωθυπουργός έσπευσε από βήματος Κεντρικής Επιτροπής να σηκώσει ασπίδα προστασίας στο στενό συνεργάτη του, οι φωνές που ασκούν κριτική στον κ. Παππά γιγαντώθηκαν, την ώρα που νέες γραμμές άμυνας στήνονται… διά παν ενδεχόμενο σε ένα ενδοοικογενειακό τοπίο ρευστό, καθώς η ομάδα των «53» του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, επιχειρεί να πατρονάρει με αλλεπάλληλα χτυπήματα τον κ. Τσίπρα για τον ανασχηματισμό.

Στον απόηχο της πρωτοφανούς δήλωσης του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου («οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά όχι και σεβαστές», υποστήριξε) τόσο ο πολιτικός του προϊστάμενος, Νίκος Παππάς, όσο και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχείρησαν χθες να ρίξουν σαφώς τους τόνους, με κοινό παρονομαστή των δημόσιων τοποθετήσεών τους τη φράση… θα τηρήσουμε το Σύνταγμα και τις αποφάσεις.

«Τα δικαστήρια κρίνουν, δεν νομοθετούν. Τους νόμους τους συντάσσει η Βουλή… Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε κατά το σχεδιασμό μας, έχουμε ένα διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη», σημείωσε (Πρακτορείο FM) ο υπουργός Επικρατείας.

Facebook Comments