Πιέσεις για τις ασιατικές αγορές καθώς το πετρέλαιο σημείωσε σημαντικές απώλειες λόγω της αύξησης των αποθεμάτων. Ωστόσο οι απώλειες δεν είναι σημαντικές και περιορίζονται χαμηλότερα από το -0,20% με εξαίρεση τον Hang Seng ο οποίος κινείται χαμηλότερα κατά 0,7%.

Θετικά μακροοικονομικά νέα από την Αυστραλία, καθώς ο πληθωρισμός για το τρίτο τρίμηνο ανακοινώθηκε στο 0,7% έναντι εκτιμήσεων για 0,5% ενώ σε ετήσια βάση η άνοδος ήταν κατά 1,30% έναντι εκτιμήσεων για 1,10%. Η άνοδος του πληθωρισμού περιορίζει αισθητά τις πιθανότητες για μια μείωση των επιτοκίων από την RBA και αυτό αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για μια ανοδική κίνηση στο AUDUSD. Οι επενδυτές είναι εμφανές ότι διατηρούν μια στάση αναμονής ενόψει των αμερικανικών εκλογών, με την επενδυτική δραστηριότητα να έχει σημειώσει σημαντική κάμψη. Βέβαια τα χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας σε συνδυασμό με τις μεγάλες πωλήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι insiders τους τελευταίους μήνες, ίσως κρύβουν εκπλήξεις για το διάστημα που θα ακολουθήσει τις αμερικανικές εκλογές.

  • Προτεραιότητα για την Κίνα η μείωση του χρέους των επιχειρήσεων.
  • Η πιθανότητα για μια μείωση επιτοκίων από την RBA την επόμενη εβδομάδα, μειώθηκε στο 6% από 15%. Αυτό οφείλεται στην άνοδο του πληθωρισμού.
  • Προς μείωση 9% του προσωπικού που απασχολεί στο τμήμα οπτικών ινών, προσανατολίζεται η Google.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0880 Υψηλό: 1,0904 Χαμηλό: 1,0850 Κλείσιμο: 1,0887

26 10 16 eurusd

Η ισοτιμία σημειώνει σημαντική αύξηση των διακυμάνσεων αλλά ακολουθεί το σενάριο που περιγράψαμε ως ιδιαίτερα πιθανό, σε προηγούμενη ανάλυσή μας. Αυτό της σταθεροποίησης και των flat συνεδριάσεων. Η χθεσινή συνεδρίαση αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για μια νέα ανοδική αντίδραση αλλά ακόμα δεν έχουμε κάποια ένδειξη ότι αυτό είναι κοντά.

Θεωρούμε ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον από μεγάλους παίκτες, έστω και βραχυπρόθεσμο και διατηρεί τις πιθανότητες με την πλευρά των intraday πωλητών, οι οποίοι επιλέγουν να πουλάνε στις ανοδικές αντιδράσεις. Θα χρειαστούμε ένα ισχυρό ημερήσιο θετικό κλείσιμο για να αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση και να ακολουθήσουμε με αγορές. Οι τεχνικοί δείκτες ROC, Vol. παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση αλλά ακόμα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αγορά. Αποτελεί όμως κάποιου είδους προάγγελο για μελλοντική ανοδική αντίδραση. Τα 1,0850 είναι ένα επίπεδο το οποίο θεωρούμε ότι θα δοκιμαστεί και πάλι από τους πωλητές.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1,0870             1,0910
1,0855             1,0930
1,0820             1,0965
1,0790             1,1000

Facebook Comments