Συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με σκοπό να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δικαστικών κύκλων, δεν αποκλείεται το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην εκδώσει οριστική απόφαση, αλλά να εκδώσει προδικαστική απόφαση με την οποία θα δίνει χρόνο στην Πολιτεία, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να επανέλθει η Ολομέλεια, μετά το διάστημα αυτό, υπό άλλη σύνθεση, για να κρίνει οριστικά το ζήτημα των προσφυγών των τηλεοπτικών καναλιών.

Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι η σημερινή διάσκεψη θα είναι και η τελευταία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ όλα τα ενδεχόμενα ως προς την κρίση των δικαστών παραμένουν ανοιχτά.

Στο μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να εκχωρήσει στη δικαστική εξουσία το δικαίωμα της νομοθέτησης, διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι θα σεβαστεί μια αρνητική ετυμηγορία. Στην περίπτωση μάλιστα που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο, η κυβέρνηση, με δεδομένη την απόφαση αυτή, η οποία θα είναι και δεσμευτική, θα σκεφθεί τον τρόπο με τον οποίο θα νομοθετήσει για να επιλύσει το ζήτημα.

Facebook Comments