Νέες αναδρομικές περικοπές στις συντάξεις για 364.000 συνταξιούχους, οι οποίοι θα υποστούν κρατήσεις τουλάχιστον 50 ευρώ λόγω της αναδρομικής εφαρμογής της εισφοράς 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Η εισφορά αυτή έχει επιβληθεί ήδη στις διπλές συντάξεις που καταβλήθηκαν για το μήνα Οκτώβριο (τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου). Όμως επειδή σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 4387/16 η εισφορά αυτή έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον περασμένο Ιούλιο, έρχεται η αναδρομική επιβολή της με μηνιαίες κρατήσεις που ξεκινούν από την καταβολήν συντάξεων του Νοεμβρίου.

Για τον λόγο αυτό όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν δεύτερη κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ θα τη δουν ξανά μειωμένη κατά 6% εξαιτίας της εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης η οποία έχει επιβληθεί ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα  επιβληθεί  η αναδρομική κράτηση τουλάχιστον 50 ευρώ για το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016 για τον οποίο δεν είχε επιβληθεί η εισφορά αυτή, παρότι προβλεπόταν από τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλο που έχει τεθεί σε ισχύ από 12.5.2016.

Τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου όταν θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις θα υπάρξουν νέες αναδρομικές κρατήσεις τουλάχιστον 50 ευρώ σε περίπου 164.000 δικαιούχους. Η πρώτη παρακράτηση των 50 ευρώ θα γίνει από αυτόν το μήνα και οι επόμενες στο τρίμηνο Δεκεμβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017 – Φεβρουαρίου 2017.

Facebook Comments