Η Goldman Sachs παραμένει ουδέτερη σε γενικές γραμμές σχετικά με τις προοπτικές του πολύτιμου μετάλλου έως το τέλος του έτους, αφήνοντας τις προβλέψεις της για τους επόμενους 3, 6 και 12 μήνες στα 1.280, 1.280 και 1250 δολ. η ουγκιά, αντίστοιχα.

Όπως τονίζει, συνεχίζει να θεωρεί οποιοδήποτε sell-off του χρυσού σημαντικά κάτω από τα 1.250 η ουγκιά ως σημαντική αγοραστική ευκαιρία.

Oι οικονομολόγοι της αμερικάνικης τράπεζας βλέπουν μεγαλύτερη πιθανότητα για αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους, από ότι η αγορά (75% έναντι 69% που αποτιμά η αγορά).

Παράλληλα, η GS εκτιμά ότι ο αμερικάνικος δείκτης S&P 500 θα υποχωρήσει στις 2.100 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους. 

Έτσι, οι οδηγοί της ισχυρής ζήτησης για το χρυσό που είδαμε κατά την διάρκεια του 2016, θα παραμείνουν άθικτοι, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης ισχυρής φυσικής ζήτησης για το χρυσό ως μια στρατηγική hedging, περιορίζοντας κάθε πιθανή πτωτική κίνηση από την αύξηση επιτοκίων.

Επίσης, τονίζει η Goldman Sachs, υπάρχει επίσης λόγος να θεωρεί ότι η κινεζική επενδυτική ζήτηση για χρυσό μπορεί να ενισχυθεί, ιδιαίτερα από τους μέσο-μακροπρόθεσμους επενδυτές. Οι πιθανοί οδηγοί της αύξησης των αγοραστικών κινήσεων, περιλαμβάνουν την αγορά χρυσού ως ένας τρόπος hedging έναντι της πιθανής υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος και την αγορά χρυσού ως έναν τρόπο διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου μακριά από την αγορά ακινήτων.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments