Ο Hugh Laurie, ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε διάσημος από την τηλεοπτική σειρά “Dr House”, απέκτησε το δικό του αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας» του Χόλιγουντ.

“Είμαι 57 χρονών και έζησα μια ζωή εξαιρετικά τυχερή από την αρχή μέχρι το τέλος και, σχεδόν καθημερινά, περιμένω να μου πέσει ένα πιάνο στο κεφάλι για να διορθώσω” αυτή την αδικία, δήλωσε ο ηθοποιός εγκαινιάζοντας το αστέρι του σε ειδική τελετή στο Λος Αντζελες.

Για την ερμηνεία του στο “Dr House”, ο Hugh Laurie κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες, το 2006 και το 2007, και ήταν επτά φορές υποψήφιος στα Emmy, στα βραβεία της αμερικανικής τηλεόρασης.

Ο φίλος του Στίβεν Φράι, ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, τον χαρακτηρίζει “τρομακτικά γοητευτικό” και “απίστευτα ταλαντούχο”.

Ο Laurie, πατέρας τριών παιδιών, ενηλίκων πλέον, που υπήρξε κάποτε ο καλύτερα αμειβόμενος τηλεοπτικός ηθοποιός του κόσμου, είναι επίσης παραγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας ενός μυθιστορήματος και μουσικός τζαζ.

Γεννημένος στην Οξφόρδη της Αγγλίας, άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δίπλα στις ηθοποιούς Εμα Τόμσον και Τίλντα Σουίντον, έχοντας εγκαταλείψει το όνειρο να γίνει ολυμπιονίκης στην κωπηλασία όπως ο πατέρας του.

Ο Laurie ξεχώρισε επίσης για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά “The Night Μanager” και έπαιξε στις ταινίες “Tomorrowland” (“Η χώρα του αύριο”, 2015), “Λογική και Ευαισθησία” (1995), “The Man in the Iron Mask” (Ο Ανθρωπος με τη σιδερένια μάσκα, 1998).

Κυκλοφόρησε επίσης δύο από τα άλμπουμ με μπλουζ που είχαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στα μουσικά χρονικά, ενώ έκανε πετυχημένες περιοδείες με το συγκρότημά του “The Copper Bottom Band”.

Φορώντας κοστούμι σε αυστηρή γραμμή και κάλτσες στις οποίες είναι αποτυπωμένη η βρετανική σημαία, ο Laurie δηλώνει προνομιούχος που ανήκει σε μια βιομηχανία η οποία μερικές φορές αγγίζει ή και αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. «Έχω χάσει στο μέτρημα τον αριθμό των νέων που έχω συναντήσει και σπουδάζουν ή ασκούν την ιατρική γιατί είδαν τον “Dr House”», τόνισε.

Facebook Comments