Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με πρωτοφανή τρόπο ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι συμψηφισμοί που χρησιμοποίησε. Προανήγγειλε νέο Σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών. Ανέφερε τις επιπτώσεις που έχει η απόφαση του ΣτΕ και έριξε βολές για προηγούμενες αποφάσεις που έχει λάβει όπως η συνταγματικότητα των μνημονίων και το “μαύρο” στην ΕΡΤ. 

“Το ίδιο δικαστήριο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, το μαύρο στην ΕΡΤ, το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή, προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί. Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και στερεί από τον δημόσιο προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ειδικά σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλούσιων επιχειρηματιών.

Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο σύμφωνα με τη δική του νομολογία αντισυνταγματικό καθεστώς. Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Τη Δευτέρα στέλνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το νόμο 4339 του 2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ασύοδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η δωρεάν χρήση των συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.”

 

Facebook Comments