Μικρές διακυμάνσεις στις αγορές με τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων να είναι αυτές που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της αγοράς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη και ως εκ τούτου οι επενδυτές συνεχίζουν να διατηρούν στάση αναμονής μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αγορές στην Ασία, αλλά εκεί έχουμε τις ανοδικές διασπάσεις που επιχειρούν ο Nikkei αλλά και ο κινεζικός δείκτης. Είναι εμφανές ότι η ρευστότητα και το καλό κλίμα, βοηθούν σημαντικά στη στήριξη της ανοδικής πορείας της αγοράς. Ισχυρές διακυμάνσεις σημείωσε χθες το USD καθώς μια αρχική προσπάθεια για αποδυνάμωση, εμποδίστηκε από την ανακοίνωση θετικών μακροοικονομικών στοιχείων, με αποτέλεσμα η αρχική μεγάλη άνοδος στο EURUSD, να μετριαστεί. Βραχυπρόθεσμα αναμένουμε τη μάχη αγοραστών-πωλητών να συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον.

  • Kuroda, BoJ: Υπάρχουν πολλά JGBs ακόμα για αγορές από την κεντρική τράπεζα.
  • Kuroda, BoJ: Τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι άσχημα, αλλά ο έλεγχος της καμπύλης των επιτοκίων έχει καλύτερα αποτελέσματα.
  • Η Deutsche Bank αποχωρεί από το Μεξικό, πουλώντας όλες τις μονάδες της.
  • Η Moodys προειδοποιεί ότι ο δανεισμός στην Κίνα έχει βγει εκτός ελέγχου.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 49,52 Υψηλό: 50,27 Χαμηλό: 49,03 Κλείσιμο: 49,38

27 10 16 oil

Ο μαύρος χρυσός συνεχίζει τη βραχυπρόθεσμη διορθωτική του πορεία και αναμένεται να δοκιμάσει τον ΚΜΟ 50 ημερών στα $48,20. Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, ενώ σημαντική στήριξη υπάρχει και από την πεποίθηση ότι το Νοέμβριο τα μέλη του ΟΠΕΚ θα υπογράψουν την απόφαση για τη μείωση της παραγωγής. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση δείχνει να είναι διορθωτικού χαρακτήρα. Θεωρούμε ότι οι αγοραστές έχουν το ισχυρό πλεονέκτημα και αυτό επιβεβαιώνεται και από τους τεχνικούς δείκτες ROC, Vol. Θα περιμένουμε ένα καλό ημερήσιο κλείσιμο προκειμένου να τοποθετηθούμε και πάλι.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

49,00               50,00 
48,20               50,50 
47,75               51,10 
46,95               51,70 

Facebook Comments