H Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το χρέος της για τουλάχιστον μία δεκαετία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, συμπληρώνοντας ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα «είμαι μάλλον με την πλευρά του κ. Σόιμπλε παρά της κ. Λαγκάρντ».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη και σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα βραχυπρόθεσμα», ενώ πρόσθεσε ότι, αν και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ανέλθει σε περίπου 180% του ΑΕΠ, αυτό «δεν έχει σημασία, αν πληρώνεις επιτόκιο 1%».

Η Αθήνα πληρώνει για το χρέος της σχετικά λιγότερα από τη Γαλλία ή το Βέλγιο χάρη στα φθηνά δάνεια του ESM, συνέχισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ο κ. Ρέγκλιγνκ ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα εξοικονομεί ποσό που φτάνει το 5% του ΑΕΠ της ετησίως, χάρη στον φθηνό δανεισμό. «Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για αλληλεγγύη της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επιμένει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ενώ από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει τονίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Facebook Comments