Δικαστικό πραξικόπημα; πολιτική παρέμβαση; δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια (και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προφανώς) το PSI και τα CSIαπόφαση που αφήνει νηστικά τα παιδάκια, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών ίσως και την επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης; Το ΣτΕ εν μια νυκτί έγινε ο σαιξπηρικός Σάιλοκ σε ένα πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά οχετό ύβρεων από κυβερνητικά στελέχη που θυμίζουν από τρίτο κόσμο έως υπόκοσμο. Είναι σκληρό οι “νουθεσίες” και οι πιέσεις σου να μην πιάνουν τόπο και οι εκφοβισμοί σου (όρα διαπόμπευση δικαστικού) να αγνοούνται… Τι να κάνουμε, το πρόβλημα με τους δικαστικούς είναι ότι δεν μπορείς να τους βάλεις να ξαναψηφίσουν. Μήπως να βγάζαμε τα άπλυτα και των “14” στη φόρα;

Το χειρότερο είναι ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να επενδύουν την πόλωση για να συσπειρώσουν τα στελέχη και τους οπαδούς τούς, αλλά και για να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως η μαιανδρική πορεία της οικονομίας, οι φόροι και οι περικοπές, τα ατέλειωτα αγκάθια στη διαπραγμάτευσητο προσφυγικό και η απομείωση του χρέους που σαν τον Γκοντό όλο την περιμένουμε και όλο δεν έρχεται. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ο “είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος” Τσίπρας πιέζει για άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ και καταθέτει ν/σ για προσωρινές άδειες χωρίς η αντιπολίτευση να γνωρίζει επακριβώς τους όρους νομιμότητας του ΣτΕ και χωρίς να έχει προηγηθεί κατάργηση με νέο νομοθέτημα του αντισυνταγματικού νόμου Παππά(!) Προς τούτο, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά τρικ αξιοποιώντας, για ακόμα μια φορά, το νεκροταφείο ελεφάντων της ΝΔ. Δεν έχει πια ρεύμα όμως ο “στρατηγός άνεμος”. Ούτε μέσα στη ΝΔ ούτε στην κοινωνία. 


Σε έναν ιδεατό κόσμο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα λειτουργούσε στην εντέλεια· αμεροληψία, oυ μην και αντικειμενικότητα σε κάθε τηλεοπτικό δευτερόλεπτο, τυπικότητα, απουσία λαϊκίστικων κραυγών και ανυπαρξία “ροζ και κίτρινων” εκπομπών. Ιδεατό όμως δεν υπάρχει σε καμία έκφανση της ζωής· μόνο το ευκταίο και το εφικτό, ειδικά όταν ως κυβέρνηση τα χεις κάνει μαντάρα και κατηγορείς για τα μαύρα μαντάτα όχι τον εαυτό σου, αλλά τον αγγελιαφόρο. Σε αυτό το πλαίσιο, προτιμώ χίλιες φορές την ασυδοσία οχτώ ή δεκαοχτώ συστημικών “βοθροκάναλων” παρά “ΥΕΝΕΔάτη” καναλι-ζαρισμένη ενημέρωση όπως την φαντασιώνονται οι Παππατζήδες του Μαξίμου. Μια μικρή γεύση παίρνουμε άλλωστε από την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τα οποία άπαντες πληρώνουμε από το υστέρημά μας χωρίς να μας ρωτήσουν. Όσα έγιναν αποτελούν προειδοποίηση· με αυτή την κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε κίνδυνο μόνο η οικονομία, αλλά οι ίδιοι οι δημοκρατικοί θεσμοί και η πολιτική σταθερότητα που πρέπει να περιφρουρηθούν από τους θιασώτες αυταρχικών καθεστώτων τύπου Κάστρο και Μαδούρο. Μένουμε, άραγε, Βενεζου-Ελλάδα; Φαντάζει σουρεαλιστικό αλλά είναι γεγονός· εν έτει 2016 μιλάμε για την ανάγκη δημοκρατικής εγρήγορσης ώστε να αποτραπεί μια θεσμική διολίσθηση που μπορεί να οδηγήσει σε λίαν επικίνδυνες ατραπούς. Θα πρέπει να είμαστε ως δρώντες πολίτες κάθε λέξη του Συντάγματος.

Facebook Comments