Απροσδόκητη τροπή πήρε η συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς εντελώς ξαφνικά το FBI αποφάσισε να ανοίξει και πάλι το φάκελο των κατηγοριών για τα emails της Hillary Clinton. Η είδηση αυτή, ανέτρεψε τις αγορές και έδωσε ισχυρή ώθηση στο χρυσό αλλά και έντονες απώλειες στο USD.

Αποτέλεσμα ήταν το EURUSD να σημειώσει μια έντονα ανοδική συνεδρίαση η οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να ανατρέψει τη μεσοπρόθεσμη εικόνα της ισοτιμίας. Η απόφαση του FBI ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα σχετικά με τον επόμενο Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς η διαφορά των δημοσκοπήσεων είναι πλέον μηδενική ενώ σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο Trump έχει αποκτήσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα το οποίο αν το χειριστεί καλά, θα καταφέρει να κερδίσει την Clinton και να εκλεγεί ο επόμενος Αμερικανός Πρόεδρος. Οι επόμενες ημέρες αναμένονται πολύ κρίσιμες και δεν αποκλείουμε και την πλήρη ανατροπή των δημοσκοπήσεων με τον Donald Trump να περνά ξεκάθαρα πρώτος. “Βαριά” εβδομάδα η τρέχουσα, με τις BoJ, RBA και Fed να αποφασίζουν για τη νομισματική τους πολιτική. Οι αναλυτές δεν περιμένουν εκπλήξεις.

  • Υψηλότερα ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές.
  • Κοντά σε συμφωνία ύψους $30 δισ. βρίσκονται η General Electric και η Baker Hughes.
  • Η βραχυπρόθεσμη πορεία του USD, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
  • Στο 6,5% αναμένεται το ΑΕΠ για τις Φιλιππίνες το 2016 και το 2017.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0894 Υψηλό: 1,0991 Χαμηλό: 1,0892 Κλείσιμο: 1,0984

31 10 16 eurusd

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία είχε επιδείξει την πρόθεση για μια βραχυπρόθεσμη αντιστροφή αλλά δεν είχε υπάρξει η κατάλληλη αφορμή που θα οδηγήσει και σε ένα μικρό short squeeze. Η αφορμή δόθηκε με την υπόθεση της Clinton και οι τεράστιες θέσεις short που είχαν χτιστεί στην ισοτιμία, αποτέλεσαν το καλύτερο καύσιμο για μια έντονη ανοδική αντίδραση. Σήμερα η ισοτιμία έχει ξεκινήσει πτωτικά, αλλά εκτιμούμε ότι η περιοχή 1,0940-1,0955 αποτελεί μια καλή βραχυπρόθεσμη στήριξη η οποία θα ενεργοποιήσει και νέους αγοραστές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προλάβουν την έντονη άνοδο. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι η άνοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και ότι οι βραχυπρόθεσμες αγοραστικές τοποθετήσεις μπορεί να αποδειχθούν μια σημαντική ευκαιρία χαμηλού ρίσκου. Άλλες ενδείξεις που παρακολουθούμε, έχουν περάσει ελαφρώς με την πλευρά των αγοραστών, ενώ ερωτηματικό παραμένει η νέα αύξηση των θέσεων short στην ισοτιμία, οι οποίες βέβαια δημιουργήθηκαν πριν από την ανακοίνωση του FBI. Αν υπάρξει συνέχεια στο κλείσιμο θέσεων, η άνοδος θα είναι επίσης εντυπωσιακή με αυτή της Παρασκευής.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1,0930             1,0990   
1,0900             1,1020   
1,0885             1,1050   
1,0855             1,1085   

Facebook Comments